Espoon Kaupunkitekniikan keskuksen infraomaisuudenhallinnan hanke

Espoon logo

Kaupungeissa on teitä, puistoja, leikkipaikkoja ja monenlaista muuta infraomaisuutta, jota uudistetaan, huolletaan ja lisätään tarpeen mukaan. Asukkaiden tarpeiden analysointia, raportointia, huollon organisointia ja monia muita tarkoituksia varten kaupungeilla on infraomaisuuden hallintaan paikkatietojärjestelmä, jonka oleellinen osa ovat tietomallit. KIRA-digin rahoittamassa Saara-Maija Pakarisen vetämässä Espoon Kaupunkitekniikan keskuksen hankkeessa "Avoimen lähdekoodin omaisuudenhallintajärjestelmän ja sen rajapintojen kehittäminen" on pohdittu aihetta monesta näkökulmasta ja tietomallia on kehitetty yhteistyössä Gispon kanssa pgModeller eli PostgreSQL Database Modeler -ohjelmaa hyödyntäen.

Vaikka julkisen infraomaisuuden hallinta on jokaista kansalaista koskettava asia, niin ehkä hieman yllättäen siihen ei ole luotu yhtään avointa paikkatietojärjestelmää. Tämä projekti on siis hyvin merkittävä avaus myös tältä kannalta ajateltuna. Tietomallin eri versioita on lisätty projektin GitHub-säilöön, josta myös tietomallin wiki-sivu löytyy. Kuka tahansa voi siis kokeilla tietomallia ja halutessaan osallistua sen jatkokehittämiseen.

Kakedigi-logo

Hei! Olen koulutukseltani ohjelmistokehittäjä ja vuorovaikutteisen teknologian osaaja, jolla on monipuolista kokemusta paikkatietoalan projekteista.