QGIS-koulutukset-vanha

Gispo Oy tarjoaa yhden ja kahden päivän johdantokoulutuksia QGIS-paikkatieto-ohjelmiston saloihin. Koulutuksen aikana tutustutaan ilmaisen QGIS-paikkatieto-ohjelmiston käyttöön paikkatietojen hallinnassa ja tuotannossa. Koulutus koostuu luennoista ja harjoituksista. Koulutusta voidaan järjestää asiakkaan tiloissa tai verkkokoulutuksena. Ryhmäkoko 5-20 henkeä. Kysy asiakaskohtaisten koulutusten hinnastoa.

Peruskoulutusten lisäksi tarjoamme QGIS:n työkaluihin liittyviä jatkokoulutuksia: geoprosessointi, ilmakuvien oikaisu, visualisointityöpajat jne. Kysy rohkeasti lisää näistä.

Ohjelmisto

Koulutus toteutetaan helmikuussa 2016 julkistetulla pitkän aikavälin QGIS-versiolla (2.14). QGIS on avoimeen lähdekoodiin perustuva helppokäyttöinen ja monipuolinen paikkatietojen käsittelyyn ja analysointiin soveltuva työpöytäohjelmisto. QGIS:siä voi käyttää käyttöjärjestelmästä riippumatta ja se lukee laajasti eri aineistoformaatteja.

Google Trends -tietojen perusteella QGIS:n hakumäärät ovat ohittaneet vastaavien kaupallisten työkalujen haut Googlessa. Tiedot poimittu Google Trends -palvelusta 8.6.2017.

Tukea koulutuksen jälkeen

Koulutukseen jälkeen saat käyttöösi 2-4 kk:ksi tukipalvelumme ilmaiseksi. Tukipalvelusta saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit tukeutua myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaan, johon on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä. Ilmaisen tukipalvelun pituus vaihtelee koulutuksittain.

Kenelle koulutus sopii?

Kahden päivän johdantokoulutukseen osallistujilla ei tarvitse olla ennakkotietoja paikkatietoaineistoista tai ‐ohjelmistoista. Yhden päivän koulutuksiin sekä johdantokursseille osallistuvilla kannattaa olla hieman aiempaa kokemusta paikkatieto-ohjelmistoista. Koulutuksiimme on osallistunut julkishallintoa ja yrityksiä eri aloilta. Paikkatietoa hyödynnetään laajasti yhteiskunnassa ja sen käyttö voi tehostaa prosesseja. Hyviä aloja ottaa QGIS käyttöön ovat mm. maankäyttö, ympäristöala, matkailu- ja kulttuuriala sekä tilastotutkimus.