Avoimet infraratkaisut

Kartoitamme asiakkaan tarpeisiin parhaiten soveltuvat avoimet ohjelmistot ja avoimen datan ratkaisut. Räätälöimme ja integroimme avoimen lähdekoodin paikkatieto-ohjelmistoja nykyisiin ja uusiin tietojärjestelmiin.

Asiakkaitamme matkan varrelta

  • Helsingin kaupunki sai KIRA-digi-rahoitusta kaavoituksen digitalisointityön kehittämiseen ”Asemakaavat yhteisenä tietovarantona”-projektia varten, jossa parannetaan asemakaavoituksen tiedonhallintaa mm. avoimien rajapintojen avulla. Asemakaavoituksen tiedonhallintaa on Helsingissä kehitetty vuodesta 2015 lähtien voimakkaasti. Gispo on ollut mukana edistämässä avointen teknologioiden käyttöä asemakaavoituksessa Helsingin tukena ja toive on olla myös jatkossakin mukana. 

  • Kaupungeissa on teitä, puistoja, leikkipaikkoja ja monenlaista muuta infraomaisuutta, jota uudistetaan, huolletaan ja lisätään tarpeen mukaan. Asukkaiden tarpeiden analysointia, raportointia, huollon organisointia ja monia muita tarkoituksia varten kaupungeilla on infraomaisuuden hallintaan paikkatietojärjestelmä, jonka oleellinen osa ovat tietomallit. KIRA-digin rahoittamassa Saara-Maija Pakarisen vetämässä Espoon Kaupunkitekniikan keskuksen hankkeessa ”Avoimen lähdekoodin omaisuudenhallintajärjestelmän ja sen rajapintojen kehittäminen” on pohdittu aihetta