QGIS pikana

Opi QGISn käyttöön pikana

 

Tässä koulutuksessa opitaan QGISn käyttö päivässä. Koulutus sopii paikkatieto-ohjelmistoja jo aikaisemmin käyttäneille henkilöille. Lisäksi se soveltuu myös QGISsiä hyödyntäneille henkillöille, jotka haluavat optimoida ohjelmiston käytön. Koulutuksessa käytetään luennoista ja harjoituksista koostuvaa koulutusmateriaalia.  

Koulutuksia toteutetaan lähiopetuksena ja verkkokoulutuksena. 

Koulutuksen kuvaus:

  • QGIS:n käyttöliittymä
  • Paikkatietoaineistot- ja palvelut
  • Kuvaustekniikka
  • Aineiston tekstitys ja luokittelu
  • Karttatulosteet
  • Paikkatietojen muokkaus
  • Paikkatietoanalyysit
  • QGIS:n laajennokset

Miten verkkokoulutus toimii?

Koulutus tehdään etäyhteyden kautta videopuhelusovelluksen avulla. Etäyhteys testatataan ennen kouluttamista ja ohjeet siihen lähetetään hyvissä ajoin. Kouluttaja ohjeistaa harjoituksien tekoa etäyhteyden kautta ja harjoitukset tehdään omalla koneella, jolle on etukäteen asennettava koulutuksessa käytettävä QGIS ohjelmiston versio. Yhteen koulutukseen mahtuu neljä koulutettavaa ja koulutus pidetään aamu- ja iltapäivän aikana 2*3 tunnin sessioissa.

 

Lataa QGIS ennen koulutusta

Koulutus toteutetaan helmikuussa 2016 julkistetulla pitkän aikavälin QGIS-versiolla. QGIS on avoimeen lähdekoodiin perustuva helppokäyttöinen ja monipuolinen paikkatietojen käsittelyyn ja analysointiin soveltuva työpöytäohjelmisto. QGIS:siä voi käyttää käyttöjärjestelmästä riippumatta ja se lukee laajasti eri aineistoformaatteja. Se kannattaa ladata omalle koneelle ennen koulutuksen alkua.

 

Kenelle koulutus sopii?

Koska koulutuksessa mennään suoraan asiaan, aiempi tuntemus paikkatiedoista on tarpeen. Koulutuksiimme on osallistunut julkishallintoa ja yrityksiä eri aloilta. Paikkatietoa hyödynnetään laajasti yhteiskunnassa ja sen käyttö voi tehostaa prosesseja. Hyviä aloja ottaa QGIS käyttöön on mm. maankäyttö, ympäristöala, matkailu- ja kulttuuriala, tilastotutkimus jne.

 

Open Source GIS Expert

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ INFO@GISPO.FI

Tukipalvelu 2 kk

Koulutukseen jälkeen, käytössäsi on oikeudet kahdeksi kuukaudeksi tukipalveluumme. Tukipalvelusta saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit tukeutua myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaan, johon on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä.