QGIS koulutukset

Gispo Oy tarjoaa yhden ja kahden päivän johdantokoulutuksia QGIS paikkatieto-ohjelmiston saloihin. Koulutuksen aikana tutustutaan ilmaisen QGIS-paikkatieto-ohjelmiston käyttöön paikkatietojen hallinnassa ja tuotannossa. Koulutus koostuu luennoista ja harjoituksista. Koulutusta voidaan järjestää asiakkaan tiloissa tai verkkokoulutuksena. Ryhmäkoko 5-20 henkeä. Kysy asiakaskohtaisten koulutusten hinnastoa.

Peruskoulutusten lisäksi tarjoamme QGIS:n työkaluihin liittyviä jatkokoulutuksia: geoprosessointi, ilmakuvien oikaisu, visualisointityöpajat jne. Kysy rohkeasti lisää näistä.

Erikoiskurssit

Geoprosessien mallintamiskurssilla käydään läpi QGIS:n työvaiheiden ketjuttamista. Tämä on kätevää jos työnkuvassa toistetaan tiettyjä asioita usein, esim. koordinaattimuunnokset ja aineistojen päällekkäisanalyysit.

Ohjelmisto

Koulutus toteutetaan helmikuussa 2016 julkistetulla pitkän aikavälin QGIS-versiolla (2.14). QGIS on avoimeen lähdekoodiin perustuva helppokäyttöinen ja monipuolinen paikkatietojen käsittelyyn ja analysointiin soveltuva työpöytäohjelmisto. QGIS:siä voi käyttää käyttöjärjestelmästä riippumatta ja se lukee laajasti eri aineistoformaatteja. 

Google Trends tietojen perusteella QGIS:n hakumäärät ovat ohittaneet vastaavien kaupallisten työkalujen haut Googlessa. Tiedot poimittu Google Trends-palvelusta 8.6.2017.

Tukea koulutuksen jälkeen

Koulutukseen jälkeen saat käyttöösi 2-4 kk:ksi tukipalvelumme ilmaiseksi. Tukipalvelusta saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit tukeutua myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaan, johon on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä. Ilmaisen tukipalvelun pituus vaihtelee koulutuksittain.

Kenelle koulutus sopii?

2 päivän johdantokoulutukseen osallistujilla ei tarvitse olla ennakkotietoja paikkatietoaineistoista tai ‐ohjelmistoista. Yhden päivän koulutuksiin sekä johdantokursseille osallistuvilla kannattaa olla hieman aiempaa kokemusta paikkatieto-ohjelmistoista. Koulutuksiimme on osallistunut julkishallintoa ja yrityksiä eri aloilta. Paikkatietoa hyödynnetään laajasti yhteiskunnassa ja sen käyttö voi tehostaa prosesseja. Hyviä aloja ottaa QGIS käyttöön on mm. maankäyttö, ympäristöala, matkailu- ja kulttuuriala, tilastotutkimus jne.