Tavoitteena kauniit kartat? – Visualisoinnin mestariksi QGIS:llä

Miten liitän teemakarttaani piirakkadiagrammeja taulukkomuotoisesta tiedosta? Mitä eroa on .qlr- ja .sld-kuvaustekniikkatiedostoilla ja miten niitä käytetään? Entä kuinka julkaisen interaktiivisen kartan nettisivuillani?

Näihin ja moniin muihin käytännön pulmiin Gispo tarjoaa uuden lähiopetuskurssin! Tehokkaiden, informatiivisten ja kauniiden karttojen saloihin syvennytään päivän mittaisella kurssilla Visualisoinnin mestariksi QGIS:illä. Koulutuksessa opitaan karttojen visuaalista suunnittelua värivalinnoista monimuuttujaiseen dataan sekä runsaasti käytännön työkaluja toteutuksen tueksi. Kurssi sopii kaikille, joilla QGIS:in perustoiminnot ovat jo hallussa ja jotka haluavat oppia lisää karttojen ulkoasun suunnittelun mahdollisuuksista.

 

Kouluttajana toimii Aalto-yliopistossa kartografiaa opettanut gispolainen Salla Multimäki.

Myös verkkokurssi samasta aiheesta on työn alla, joten pysyhän kuulolla!

Käyhän katsomassa myös muut syksyn QGIS-koulutuksemme sekä GeoServer- ja PostGIS-kurssit Koulutukset-sivuilta. Myös alla näkyvien linkkien kautta pääset ilmoittautumaan syksyn QGIS-kursseille. Muissa koulutuksissa tutuksi tulevat esim. Python-skriptien ja lisäosien laadinta QGIS:illä.

Huom! Kurssi-ilmoittautumiset aina viimeistään kaksi viikkoa ennen kurssin alkua.

 

Visualisoinnin mestariksi QGIS:illä -koulutukseen kuvaus

  • Värit ja symbolit visualisointikeinona
  • Paikkatiedon luokittelu ja yleistys
  • Nimiöt ja tekstitys, diagrammi
  • Aineiston rajaus ja leikkaus
  • Karttatulosteet ja tyylitiedostot
  • Kartan julkaiseminen netissä

Kurssin jälkeen

Koulutuksen jälkeen ymmärrät visualisoinnin merkityksen paikkatietoaineistojen käytössä ja osaat käyttää QGIS-ohjelmiston visualisointitoimintoja tehokkaasti omien tarpeidesi mukaan. Koulutukseen sisältyy luento-osuuksia, joissa käydään läpi kunkin osuuden teoria ja esitellään siihen liittyvät QGIS:n toiminnallisuudet. Runsaiden koulutusmateriaaliin kuuluvien harjoitusten avulla varmistamme, että  pystyt myös käytännössä toteuttamaan koulutukseen liittyvät sisällöt.

Syksyn tulevat QGIS-kurssit