QGIS-jatkokurssi: Geoprosessien mallinnus 15.11

Opi ketjuttamaan ja automatisoimaan työprosesseja QGISn avulla

Aika:15.11.2016 (3 h) klo 9:00-12:00

Paikka: Verkkokoulutus

Geoprosessien mallinnus -koulutuksessa opit, miten QGIS:n avulla voi ketjuttaa työvaiheita prosessien mallintaja -työkalun avulla. Ketjuttamalla työvaiheita voit tehostaa paikkatietojen prosessointia tai analysointia yhdistämällä työvaiheita ja luomalla niistä omia työkalujasi. Näin usein toistuvat työtehtävät ja analyysit voidaan toteuttaa vain yhdellä klikkauksella tai voit jakaa malleja organisaatiosi sisällä tai vaikkapa asiakkaasi kanssa. 
 
Kurssilla näet myös, kuinka QGIS:n prosessien mallintaja pystyy hyödyntämään QGIS:iin integroituja erikoisohjelmistoja, kuten GRASS GIS - tai GDAL -ohjelmisto. Näin pystyt hyödyntämään eri ohjelmistoja QGIS:ista ilman erillissiä asennuksia tai uusien ohjelmistojen käytön opiskelua ja omaksumista.

Kouluttajana toimii HM Santtu Pyykkönen.

Hinta

Hinta: 275 € (+ALV)

Lisääthän ilmoittautumisen yhteydessä laskutustietosi.

Koulutuksen kuvaus

  • Geoprosessoinnin mallintaminen - miksi?
  • Miten hyödynnän geoprosessimalleja QGIS:llä?
  • Miten rakennan geoprosessimalleja QGIS:ssä?
  • Monitahoisten mallien rakentaminen
  • Sarjaprosessointi

Mitä koulutukseen sisältyy?

Koulutusmateriaali ja koulutus ovat suomenkielisiä. Harjoitusten materiaali on osallistujien käytettävissä myös koulutuksen jälkeen. Koulutus tehdään etäyhteyden kautta videopuhelusovelluksen avulla. Etäyhteyden luomiseen annetaan koulutettaville ja tarvittaessa yhteyden luomista testataan. Kouluttaja ohjeistaa harjoituksien tekoa etäyhteyden kautta ja harjoitukset tehdään omalla koneella, jolle on etukäteen asennettava koulutuksessa käytettävä QGIS-ohjelmisto.

Mikä on QGIS:n geoprosessien mallintaja?

QGIS:n geoprosessien mallintaja on työkalu, jolla voidaan graafisesti mallintaa ja ketjuttaa työprosesseja. Sen käyttö ei vaadi ohjelmointitaitoja, vaan sen käyttö intuitiivista ja suoraviivaista. QGIS:n erikoisuutena on mahdollistaa paikkatiedon erikoisohjelmien (mm. GDAL, GRASS GIS) algoritmien käyttö osana geoprosessimalleja.   

Kenelle koulutus sopii?

Koulutukseen osallistujien tulee osata QGIS:n käytöstä perusteet. Katso Gispon yhden tai kahden päivän QGIS-koulutukset tästä.

Tukipalvelu 2 kk

Koulutukseen jälkeen, käytössäsi on oikeudet kahdeksi kuukaudeksi tukipalveluumme. Tukipalvelusta saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit tukeutua myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaan, johon on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä.

KYSYMYKSIÄ? OTA YHTEYTTÄ INFO@GISPO.FI

Vastaa