Johdanto GeoServerin käyttöön – maaliskuu 2016

GeoServerilla visuaalisesti mielekkäiden ja älykkään datan karttapalveluita on helppo tuottaa

GeoServerilla visuaalisesti mielekkäiden ja älykkään datan karttapalveluita on helppo tuottaa

Opi nyt paikkatietopalvelimien hyödyntäjäksi, työvälineenäsi, laajasti käytetty ja ilmainen GeoServer. Gispo Oy järjestää GeoServer-koulutuksen maaliskuussa 2015. Kahdessa päivässä opit hallitsemaan ja hyödyntämään GeoServeriä muun muassa jakaaksesi organisaatiosi paikkatietoaineistot kollegojesi ja asiakkaidesi kanssa. Lisäksi osallistuessasi kurssille saat vielä neljäksi kuukaudeksi oikeudet tukipalveluumme, jossa voit kysellä ohjelmiston käyöstä suoraan meiltä.

Aika: 8.-9.3.2016 (2 pv)

Paikka: Nortrainin tilat Pasilassa (Opastinsilta 12 F, 00520 Helsinki)

Hinta: 1695 € (+ALV)

Ilmoittautumislomake

Koulutuksen kuvaus:

Koulutuksessa opitaan hallitsemaan, konfiguroimaan ja hyödyntämään GeoServer-paikkatietopalvelinta. Standardien mukaisten paikkatietorajapintojen (mm. WMS-, WFS-, WPS-protokollat) jakamisen lisäksi opiskellaan ja harjoitellaan aineistojen lataamista palvelimelle, kuvaustekniikan ja käyttäjäprofiilien järjestämisen toimintoja GeoServer:illa.

Geoserver on avoimeen lähdekoodiin perustuva kartta- ja paikkatietopalvelin, jonka avulla voidaan tehokkaasti jakaa, prosessoida ja editoida aineistoja kauniiden verkkokarttojen visualisoinnin lisäksi. GeoServerin käyttö ja hallinta on helppoa suoraan selaimessa. GeoServerin avulla voit lukea ja tuottaa standardin mukaisia paikkatietorajapintoja. Voit käyttää muun muassa WMS-, WFS-, WCS-, WMS-T- ja WPS-jakeluprotokollia. GeoServerin avulla voit hakea verkkokarttaasi reaaliajassa aineistoja ja myös julkaista omia aineistojasi standardien ja vaatimuksien mukaisesti.

Koulutuksen hintaan kuuluu oikeudet neljäksi kuukaudeksi tukipalveluumme, jossa saat henkilökohtaista tukea ohjelmiston käyttöön ja voit tukeutua myös tukipalvelumme ratkaisutietokantaan, johon on kerätty ohjeita ohjelmistojen käytöstä.

Koulutusmateriaali ja koulutus ovat suomenkielisiä. Koulutus koostuu luennoista ja harjoituksista. Harjoitusten materiaali on osallistujien käytettävissä myös koulutuksen jälkeen. Kullekin osallistujalle on varattu oma tietokone käyttöönsä.

Sisältöteemat:

  • GeoServer-perusteet
  • Web-käyttöliittymän rakenne
  • Vektori- ja rasteriaineistojen lisääminen
  • WMS-, WFS-, WMTS-karttapalvelujen julkaiseminen
  • Käyttäjien hallinta
  • Kuvaustekniikka
  • Laajennosten asentaminen ja hyödyntäminen

Koulutukseen osallistujien tulee tuntea paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen perusteet.

Kysymyksiä ilmaantuessa, voit olla yhteydessä meihin sähköpostiosoitteesta info@gispo.fi.