Koulutukset

GispoLearning - opi verkossa uudella oppimisalustallamme


Voit nyt oppia paikkatiedon saloihin Gispon online oppimisalustalla, klikkaa itsesi alustalle gispolearning.com

Työpajat ja lähiopetus


Jos kalenterikoulutuksemme eivät sovi aikatauluihin, kysy lisää info@gispo.fi tai pyydä tarjousta!

QGIS hyötykäyttöön

Haluatko opetella paikkatietojen perusteita ja hyödyntämistä? Oletko kokeillut QGIS-ohjelmistoa, mutta et vielä tunne kaikkia sen saloja? Vai tarvitsetko ohjeistusta työkalujen käyttöön? Gispon QGIS-koulutuksien avulla sinustakin tulee avoimen lähdekoodin paikkatietoguru!

QGIS on helppokäyttöinen ja monipuolinen paikkatietojen käsittelyyn ja analysointiin soveltuva työpöytäohjelmisto. QGIS:n kehitys on alkanut vuonna 2002 ja nykyisin se on laajasti käytössä niin julkishallinnon kuin yksityisen puolen organisaatioissa. Gispon koulutustarjonnasta löytyy sopiva kurssi niin vasta-alkajille kuin paikkatietoalan ammattilaisille.

Järjestämme QGIS lähiopetuksia eri puolella Suomea, myös asiakkaiden tiloissa. Tarjoamme QGIS koulutuksia myös verkkokoulutuksena; tee harjoituksia kouluttajan ohjeistuksella etäyhteyden avulla. Kätevää ja kustannustehokasta!

"Kiitoksia hyvästä kurssista. Tykästyin QGISiin, se oli monipuolisempi, kuin osasin odottaa. Lisäksi erityiskiitos selkeistä opetusmateriaaleista. Minusta ne olivat poikkeuksellisen selkeät ja tiiviit."

Paikkatietoasiantuntija, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Johdanto QGIS:n käyttöön koulutuksesta

"Erinomainen johdantokurssi varsinkin uusille paikkatiedon hyödyntäjille. Itsekin sain vahvistusta sille, että QGIS on työasemasovelluksena jo vähintään kaupallisen tarjonnan tasolla. Kiitos!

Vesa Honkonen, HSL, Johdanto QGIS:n käyttöön koulutuksesta


 

GeoServer

Vastaatko organisaatiosi paikkatietovarantojen ylläpidosta tai tallennuksesta? Mietitkö kustannustehokasta ratkaisua paikkatietojen jakeluun? Gispon GeoServer-koulutuksissa opit hyödyntämään organisaation paikkatietoaineistojen julkaisua karttapalvelussa.

GeoServer on paikkatietoaineiston analyysiin, visualisointiin ja jakamiseen kehitetty avoimen lähdekoodin paikkatietopalvelinsovellus. GeoServer:a voidaan käyttää paikkatietoaineistojen jakamiseen organisaation sisällä tai asiakkaille. Sovelluksen kehitys aloitettiin vuonna 2001, ja nykyään GeoServer on laajasti käytössä niin Suomessa kuin maailmalla.

GeoServer-koulutukset sopivat parhaiten paikkatiedon ammattilaisille, sovelluskehittäjille ja palveluympäristöjen ylläpitäjille.

"Erittäin hyvä ja hyödyllinen koulutus. Luennot ja harjoitukset olivat selkeitä ja niiden keskinäinen jaottelu oli mielestäni onnistunut. Kouluttaja oli hyvin asiantunteva."

Varsinais-Suomen liiton henkilöstön palaute GeoServer koulutuksesta


 

PostGIS

Onko sinulla tarpeita isojen paikkatietoaineistojen hallintaan ja analysointiin? Etsitkö suorituskykyistä ja skaalautuvaa paikkatietokantaratkaisua? Johdanto PostGIS:n käyttöön-koulutuksessa opit hyödyntämään paikkatietojen tallennukseen ja käsittelyyn suunniteltua PostGIS-tietokantalaajennosta.

PostGIS on markkinoiden johtava paikkatietokantaratkaisu, jonka avulla analysoit ja käsitelet paikkatietoja tehokkaasti. PostGIS:n avulla voidaan tallentaa, analysoida ja käsitellä paikkatietoja tehokkaasti satojen paikkatietofunktioiden avulla. Voit prosessoida sillä hyvinkin laajoja aineistoja ja optimoida näin organisaatiosi ratkaisut.

PostGIS-koulutukset sopivat parhaiten paikkatiedon ammattilaisille, sovelluskehittäjille ja palveluympäristöjen ylläpitäjille.

"Sain paljon uutta tietoa, josta pitäisi olla heti hyötyä töissä. Konkreettinen hyöty toki valkenee vasta, kun pääsen tehokäyttämään PostGIS-tietokantaa isompien aineistojen kanssa :)."

PostGIS koulutuksen palautetta


 

Työpajat

Haluatko kouluttaa henkilöstöä tai yheistyökumppaneitasi paikkatiedon ja avoimen datan hyödyntämisessä? Tai testailla eri avoimen lähdekoodin ohjelmistoja omien aineistojen avulla? Gispo Oy tarjoaa monipuolisesti koulutuksia paikkatiedon ja paikkatietosovelluksien käyttöönotosta ja hyödyntämisestä organisaatioille ja niiden sidosryhmille.

Työpajamuotoiset koulutukset pidetään joko asiakkaan tiloissa tai etäyhteyden avulla ja ovat kestoltaan 3-6 tuntia. Ammattitaitoinen tiimimme luotsaa sinut ja kollegasi avoimen datan ja paikkatietojen hyödyntämisen tielle.


 

Räätälöidyt koulutukset

Haluatko koulutusta koko henkilökunnalle? Tai vain tietystä aihepiiristä? Järjestämme koulutuksia myös asiakkaiden tiloissa. Valmiita koulutuksia voimme järjestää lyhyelläkin varoitusajalla QGIS, PostGIS ja GeoServer -ohjelmistojen käytöstä.