GeoServer-koulutukset (vanha)

Karttapalvelumoottori paikkatietoaineistojen julkaisuun

GeoServer-palvelinohjelmiston avulla voi luoda upeita karttatuotteita ja julkaista niitä sisäiseen ja ulkoiseen käyttöön. Gispo Oy kouluttaa henkilöstönne GeoServerin saloihin ja tukee sen käyttöönottoa.

Peruskurssin "Johdanto GeoServerin käyttöön" avulla pääset alkuun. Kahden päivän johdantokoulutuksessa opit, miten GeoServerin avulla voit jakaa paikkatietoaineistoja kollegoillesi ja asiakkaillesi. Koulutuksessa opitaan hallitsemaan, konfiguroimaan ja hyödyntämään GeoServer-paikkatietopalvelinta. Standardien mukaisten paikkatietorajapintojen (mm. WMS-, WFS- ja WPS-protokollat) jakamisen lisäksi opiskellaan ja harjoitellaan aineistojen lataamista palvelimelle, kuvaustekniikan tuottamista sekä käyttäjäprofiilien luomista GeoServer:in avulla.

GeoSolutions Ltd:ltä on saatu vieraileva kouluttaja, Andrea Aime usein myös Suomeen. Näillä erikoiskursseilla GeoServerin toimintoihin mennään syvemmälle. Esimerkiksi Advanced GeoServer -koulutus on järjestetty 3-päiväisenä jo useana vuotena. Kurssimateriaalina GeoSolutionin valmistamat ohjeistukset.

Mikä on GeoServer?

Geoserver on avoimeen lähdekoodiin perustuva kartta- ja paikkatietopalvelinohjelmisto. Sen avulla voidaan tehokkaasti jakaa, prosessoida ja editoida paikkatietoaineistoja sekä tuottaa kauniita verkkokartta-aineistoja. GeoServerin käyttö ja hallinta toteutetaan selaimen avulla. GeoServer lukee ja tuottaa standardin mukaisia paikkatietorajapintoja. Voit käyttää muun muassa WMS-, WFS-, WCS-, WMS-T- ja WPS-jakeluprotokollia.

Kenelle koulutukset sopivat?

GeoServer-koulutuksiin osallistujien tulee tuntea paikkatietoaineistojen ja -ohjelmistojen perusteet. Johdanto GeoServerin pariin-koulutus soveltuu tahoille, joilla on jo GeoServer käytössä sekä erityisesti niille, joilla on harkinnassa GeoServerin käyttöönotto tai tarve julkaista kartta-aineistoja verkkokarttapalvelussa. GeoServerin jo asentaneille koulutuksesta löytyy tukea oman työn kehittämiseen ja vinkkejä tiedonhallinnan parantamiseen. Käyttöönottoa harkitseville koulutus antaa valmiudet palvelun hallintaan ja ylläpitoon.

Advanced GeoServer -koulutus puolestaan sopii erityisesti niille, joille GeoServerin käyttö on jo tuttua, mutta siitä halutaan saada irti vielä enemmän.