Miten hyödynnän PostGIS-paikkatietokantaa?

Esittäjä: Pekka Sarkola
Ajankohta: 14.10.2016, klo. 13.00-13:30

Aiheena tällä kertaa paikkatietokanta PostGIS ja sen asentaminen sekä hyödyntäminen. Näemme live-demossa, miten PostGIS asennetaan, miten sillä luodaan spatiaalinen tietokanta ja miten paikkatietoaineistoja voidaan hyödyntää.

Alla olevasta videoikkunasta pääset katsomaan webinaarin (paina ’play’-nappia) videota suoralähetyksen/nauhoituksen kautta. Muista myös parantaa videokuvan laatua videon oikean alakulman videonlaatu-asetuksista. Ja videon alle voit jättää kommentteja tai kysymyksiä Gispolle (kommentteja/kysymyksiä ei julkaista), joihin pyrimme vastaamme sähköpostitse jälkikäteen.Kiinnostuitko laajemmin PostGIS-paikkatietokannasta? Ota yhteyttä alla olevan kysymys&kommentointi -kohdan avulla Gispon tiimiin, ja hyödynnä asiantuntijuutemme PostGISn ympäriltä. Tutustu vielä Gispon asiakaskohtaisiin ja kalenterikohtaisiin PostGIS-koulutuksiin ja tukipalveluun.

Ja lopuksi linkki Gispon muihin webinaareihin: http://www.gispo.fi/ajankohtaista/gispon-webinaarit/

Alle voit jättää kommentteja ja kysymyksiä Gispolle (kommentteja/kysymyksiä ei julkaista).

3 comments on “Miten hyödynnän PostGIS-paikkatietokantaa?
  1. Samuel Ritakallio sanoo:

    Kiitos, hyvä demo!

  2. Elisa Schäfer sanoo:

    Demossa käytit PostGIS-kantaa Linuxin kautta. Mitä muita vaihtoehtoja on/suosittelette? Käytin itse PgAdminia, kun käsittelin PostGIS-tietokantaa.

  3. Pekka Sarkola sanoo:

    Käytin siis komentoriviltä psql-ohjelmistoa. Se tulee aina PostgreSQL:n mukana. pgAdmin on myös hyvä vaihtoehto, tosin erilaisten prosessien automatisointi on hankalaa. pgAdminista on tullut (vihdoin) uusi versio: pgAdmin 4. Kannattaa tutustua: https://www.pgadmin.org/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.